PASTA KANAPKOWA Z PIECZONEJ CUKINII, BAKŁAŻANA I PAPRYKI
Pasta kanapkowa z pieczonej cukinii, bakłażana i papryki Składniki: 1 upieczona cukinia 1 upieczony bakłażan 2 upieczone ząbki czosnku 1upieczona czerwona papryka
Pasta kanapkowa z pieczonej cukinii, bakłażana i papryki Składniki: 1 upieczona cukinia 1 upieczony bakłażan 2 upieczone ząbki czosnku 1upieczona czerwona papryka
Cukiniowe Tagiatelle Składniki: Cukinia Oliwa z oliwek Sól, pieprz, tymianek, lubczyk lub inne ulubione zioła Pasta miso – łyżeczka Sos worcestaire, sos sojowy –
Rolada cukiniowa z wędzonym łososiem Składniki: 1 cukinia papryka – zielona, czerwona i żółta – po połowie z każdej sztuki 6 szt. jajka (oddzielić należy białka od
Cukiniowe muffinki na słodko Składniki: 2 duże cukinie – u mnie dokładnie było to 684 g startej cukinii – po odstaniu i odciśnięciu soku zostało
Dieta niskopurynowa oraz zastosowanie wiśni w leczeniu dny moczanowej Dna moczanowa inaczej zwana podagrą lub też skazą moczanową jest jedną z chorób metabolicznych, której przyczyną
Wiśniowe Tartaletki z „bitą śmietaną” z Ricotty Frużelina wiśniowa: 600g wiśni 2 łyżki miodu 1 łyżka masła Łyżeczka cynamonu 2 łyżki soku z cytryny
Wiśnie w syropie Składniki: – 1 kg wiśni – 1 kg cukru Sposób przygotowania: Przygotuj wiśnie: Wiśnie umyj pod bieżąca wodą po czym wydryluj. Zasyp
Wiśniowo-czekoladowy tapioka pudding SKŁADNIKI: PUDDING Z TAPIOKI: 800 ml mleka krowiego lub wedle uznania kokosowego, migdałowego, sojowego itp 120 gram tapioki 1,5 łyżki miodu 50
Twarogowe knedle z wiśniowym sosem oraz orzechami pekan w miodzie Składniki: Knedle: 500 g twarogu półtłustego 300 g kaszy manny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 100
Limonkowe Gingko Biloba Składniki: – 1 łyżka suszonych liści miłorzębu japońskiego – limonka Opcjonalnie: miód lub ksylitol Sposób przygotowania: Przygotowuję napar z suszonych liści