
Wiśniowo-czekoladowy tapioka pudding
Wiśniowo-czekoladowy tapioka pudding SKŁADNIKI: PUDDING Z TAPIOKI: 800 ml mleka krowiego lub wedle uznania kokosowego, migdałowego, sojowego itp 120 gram tapioki 1,5 łyżki miodu 50
Wiśniowo-czekoladowy tapioka pudding SKŁADNIKI: PUDDING Z TAPIOKI: 800 ml mleka krowiego lub wedle uznania kokosowego, migdałowego, sojowego itp 120 gram tapioki 1,5 łyżki miodu 50
Twarogowe knedle z wiśniowym sosem oraz orzechami pekan w miodzie Składniki: Knedle: 500 g twarogu półtłustego 300 g kaszy manny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 100
Limonkowe Gingko Biloba Składniki: – 1 łyżka suszonych liści miłorzębu japońskiego – limonka Opcjonalnie: miód lub ksylitol Sposób przygotowania: Przygotowuję napar z suszonych liści
„Szampan” z kwiatu bzu Składniki: – Syrop z kwiatu bzu czarnego) SYROP Z KWIATU CZARNEGO BZU – Dietetyczna recepta (dietetyczna-recepta.pl) – Woda gazowana
Lemoniada TRUSKAWKOWA MELISA Składniki: – 4 garści truskawek – napar z melisy lub innych ulubionych ziół – 1 łyżka miodu – woda – kostki
Kompot Rabarbarowy Rooibos Składniki: 500 g rabarbaru napar Rooibos z 1 łyżki 2 łyżki miodu 1 l wody sok z cytryny laska cynamonu, kilka
Zastosowanie diety low FODMAP w IBS – zespole jelita drażliwego. Zespół jelita drażliwego (IBS – irritable bowel syndrome) jest jednym z najczęściej występujących przewlekłych schorzeń
SYROP Z KWIATU CZARNEGO BZU Składniki kwiat czarnego bzu, około 70 baldachów + 1 litr przegotowanej gorącej wody Składniki na syrop: – 1 kg cukru
RACUCHY Z KWIATÓW CZARNEGO BZU Składniki: kwiaty czarnego bzu – całe baldachy około 40 sztuk 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 500 ml
Domowe krówki Składniki: – 60 g daktyli – 40 g rodzynek – 2 figi – 120g zmielonych ziaren słonecznika – 50 ml napoju migdałowego –