Domowe krówki

Domowe krówki

Składniki:

– 60 g daktyli

– 40 g rodzynek

– 2 figi

– 120g zmielonych ziaren słonecznika

– 50 ml napoju migdałowego

– 50 g tahini

– 50 g oleju kokosowego

 

Sposób przygotowania:

Daktyle, rodzynki i figi zalać wrzątkiem i odstawić na minimum 1 godzinę

Odcedzić, dolać napój roślinny, zmiksować na gładko. Olej kokosowy razem z pastą tahini rozpuścić w garnku na małym ogniu. Podgrzewając dodawać zmiksowane owoce suszone, zmielony słonecznik i mieszać trzepaczką. Wyłożyć na płaskie naczynie z folią przezroczystą, po czym wstawić do lodówki. Po kilku godzinach pokroić na kawałki w kształcie krówek :)). Całość ozdobiłam pokruszonymi pistacjami

Smacznego!!!

 

Dodaj komentarz