PASTA KANAPKOWA Z PIECZONEJ CUKINII, BAKŁAŻANA I PAPRYKI

 

Pasta kanapkowa z pieczonej cukinii, bakłażana i papryki

 

Składniki:

 

  • 1 upieczona cukinia
  • 1 upieczony bakłażan
  • 2 upieczone ząbki czosnku
  • 1upieczona czerwona papryka
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła np. tymianek

 

 

Sposób przygotowania:

 

  1. Bakłażana, cukinię, parykę i czosnek wkładam na blaszce do rozgrzanego piekarnika na 15 minut z jednej i na 15 minut z drugiej strony.
  2. Warzywa następnie studzę i wkładam do blendera.
  3. Całość przyprawiam do smaku i dodaję pastę tahini oraz oliwę z oliwek.
  4. Blenduję na jednolitą masę.

Dodaj komentarz