Składniki:
- 175 g suszonych daktyli (namoczonych w gorącej wodzie – może być nawet przez całą noc)
- 100 g płatków owsianych
- 2 łyżki masła migdałowego
- 10 g kakao
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka miodu
- 100 g orzechów laskowych
- ekspandowane płatki jaglane do obtoczenia kulek
Sposób przygotowania:
Daktyle namocz w gorącej wodzie (najlepiej przez całą noc). Rozmiękczone daktyle wrzuć do blendera razem z płatkami, masłem migdałowym, kakao, olejem kokosowym i miodem. Zblenduj wszystko razem aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj orzechy laskowe i kontynuuj jeszcze chwilę. Ja wolę jak kawałki orzechów są wyczuwalne w kulkach więc nie rozdrabniam ich na całkowicie gładką masę. Z tak przygotowanej masy formuję kulki i obtaczam je w ekspandowanych płatkach jaglanych.
Kulki idealne do zjedzenia na godzinę przed treningiem. U mnie podczas ćwiczeń była moc i siła. Daj znać jak u Ciebie!!