Kulki „Przedtreningówki :)”

Składniki:

  • 175 g suszonych daktyli (namoczonych w gorącej wodzie – może być nawet przez całą noc)
  • 100 g płatków owsianych
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 10 g kakao
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 100 g orzechów laskowych
  • ekspandowane płatki jaglane do obtoczenia kulek

 

Sposób przygotowania:

Daktyle namocz w gorącej wodzie (najlepiej przez całą noc). Rozmiękczone daktyle wrzuć do blendera razem z płatkami, masłem migdałowym, kakao, olejem kokosowym i miodem. Zblenduj wszystko razem aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj orzechy laskowe i kontynuuj jeszcze chwilę. Ja wolę jak kawałki orzechów są wyczuwalne w kulkach więc nie rozdrabniam ich na całkowicie gładką masę. Z tak przygotowanej masy formuję kulki i obtaczam je w ekspandowanych płatkach jaglanych.

 

Kulki idealne do zjedzenia na godzinę przed treningiem. U mnie podczas ćwiczeń była moc i siła. Daj znać jak u Ciebie!!

Dodaj komentarz