Kulki Rafaello

Składniki:

  • 350g kaszy jaglanej ugotowanej w wodzie
  • 150g wiórków kokosowych + dodatkowa ilość na obtoczenie kulek (tyle ile będziesz potrzebować)
  • 2-3 łyżki masła migdałowego
  • 2 łyżki miodu (o delikatnym/kremowym smaku; ja dodałam miód nawłociowy)
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 4 krople ekstraktu waniliowego
  • Opcjonalnie: całe migdały

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki blendujemy razem. Podczas tego procesu, jeśli masa jest zbyt gęsta, możesz dolać odrobinę mleka/ napoju roślinnego dla lepszego połączenia składników. Z powstałej masy formujemy kulki i każdą z nich obtaczamy w wiórkach kokosowych. Do każdej kulki możesz dodać do środka migdał.

Wkładamy do lodówki.

 

Dodaj komentarz