Daktylowo fasolowe brownie

Daktylowo fasolowe brownie

 

Składniki:

400 g suszonych daktyli

2 puszki fasoli czerwonej

5 łyżek kakao

2 lyżki erytrytolu

2 łyżka soku z cytryny

Skórka starta drobno z 1 cytryny

1 lyżeczka soli

1 łyżeczka sody

2 łyzeczki proszku do pieczenia

6 kostek gorzkiej czekolady

1 banan

3 jaja

3 łyżki oleju kokosowego

Opcjonalnie garsc posiekanych migdałów itp

 

Sposób przygotowania:

Daktyle zalewam wrzątkiem i odstawiam na 20 min

Następnie odcedzam daktyle i blenduję ze wszystkimi składnikami na jednolitą masę, którą przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia

Wygladzam powierzchnie zwilżoną dlonią. Dekoruję płatkami migdałów

Nagrzewam piekarnik na 180 stopni i piekę w tej temperaturze przez 60 minut

Dodaj komentarz