Daktylowo fasolowe brownie
Składniki:
400 g suszonych daktyli
2 puszki fasoli czerwonej
5 łyżek kakao
2 lyżki erytrytolu
2 łyżka soku z cytryny
Skórka starta drobno z 1 cytryny
1 lyżeczka soli
1 łyżeczka sody
2 łyzeczki proszku do pieczenia
6 kostek gorzkiej czekolady
1 banan
3 jaja
3 łyżki oleju kokosowego
Opcjonalnie garsc posiekanych migdałów itp
Sposób przygotowania:
Daktyle zalewam wrzątkiem i odstawiam na 20 min
Następnie odcedzam daktyle i blenduję ze wszystkimi składnikami na jednolitą masę, którą przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia
Wygladzam powierzchnie zwilżoną dlonią. Dekoruję płatkami migdałów
Nagrzewam piekarnik na 180 stopni i piekę w tej temperaturze przez 60 minut